هر چیزی که درباره تحصیل در آمریکا باید بدانید را می توانید در این مقاله پیدا کنید. تحصیل در آمریکا یکی از ایده آل ترین مقصد های مهاجرت تحصیلی است که حتی برخی آن را رویا می پندارند. تحصیل در آمریکا نیازمند بودجه مالی و شرایط خاصی است که بسیاری از افراد از پس آن بر نمی آیند. با این حال تحت شرایطی خاص این کشور برای دانشجویان نخبه بورسیه های تحصیلی در نظر گرفته است.
هر چیزی که درباره تحصیل در آمریکا باید بدانید چیست؟
همانطور که گفتیم تحصیل در آمریکا نیازمند شرایطی خاص است که در ادامه به تعریف برخی از آنها خواهیم پرداخت.
حداقل معدل برای تحصیل در آمریکا
حداقل معدل برای تحصیل در آمریکا نشان دهنده سوابق تحصیلی شما می باشد هرچقدر معدل بالاتر باشد شانس پذیرش از بهترین دانشگاه های آمریکا بالاتر خواهد بود. با این حال یک حداقلی برای معدل متقاضیان در نظر گرفته شده که بسته به رشته تحصیلی و مقطع تحصیلی متفاوت است.
اما به طور کلی پایین ترین معدل در تمامی مقاطع و رشته ها معدل بالای 16 است. همچنین در صورتی که بخواهید برای مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری اقدام کنید، رتبه جهانی دانشگاه قبلی شما نیز در تعیین حداقل معدل بسیار موثر است؛ زیرا برخی دانشگاههای رده بالا، معدل نهایی دانشجو برای مهاجرت را با ضرایب خاصی تعیین میکنند.
توجه داشته باشید سیستم نمره دهی و محاسبه معدل در آمریکا متفاوت با ایران است. در نتیجه برای دریافت پذیرش از موسسات آموزشی این کشور نیاز است تا معدل خود را مطابق سیستم معدل گیری این کشور محاسبه نمایید.
سیستم معدل آمریکایی با عنوان GPA شناخته می شودکه طبق آن بازه نمره بین 0 تا 4 است. دانشجویان باید به این نکته توجه داشته باشند که که در صورتی که درسی را برای بار سوم قبول شده باشند، تنها باید نمره قبولی نهایی را مورد توجه قرار دهند. در کل در سیستم معدل آمریکایی دو نوع GPA وجود دارد که عبارتند از:
- Overall GPA : معدل کل شامل دروس عمومی و تخصصی
- Major GPA : مربوط به دروس تخصصی بوده و شامل دروس عمومی نمی گردد. معدل دروس پیش نیاز هیچ تاثیری در روند مشخص نمودن حداقل معدل برای تحصیل در آمریکا ندارد.
تبدیل معدل ایرانی به آمریکایی
برای آنکه بدانید معدل شما برای پذیرش دانشگاه های آمریکایی مناسب است باید ابتدا نمره تک تک دروس خود را با سیستم نمره دهی آمریکا تطبیق داده و سپس معدل کل بگیرید.توجه داشته باشید امکان تبدیل مستقیم معدل وجود ندارد. محدوده نمرات مشخص شده در این سیستم به شرح زیر است:
- A: 16-20 معادل شاخص 4
- B: 14-16 معادل شاخص 3
- C: 12-14 معادل شاخص 2
- D: 10-12 معادل شاخص 1
- F: 0-10 معادل شاخص 0
در بیشتر دانشگاه ها حداقل معدل برای تحصیل در آمریکا و اخذ پذیرش نمره 3 است. با این حال اگر معدل پایینی دارید راه هایی وجود دارد که میتوانید این کمبود را جبران کنید از جمله موارد زیر:
- تهیه مقالات معتبر و چاپ شده
- نمره زبان بالا
- همکاری در پروژه ای پژوهشی
- کسب نمرات بالا در دروس تخصصی
- تجربه کاری
- فارغ التحصیلی از دانشگاهی معبتر
- توضیح منطقی برای معدل پایین
- داشتن توصیه نامه
- کسب نمرات بالا در آزمون های مختص به رشته خود مانند ACT و SAT
شرایط سنی تحصیل در آمریکا
یکی از شرایط پذیرش موسسات آموزشی آمریکا در هر مقطع تحصیلی شرایط سنی متقاضی می باشد. توجه داشته باشید، در برخی مقاطع و رشته های تحصیلی گپ تحصیلی نیز ملاک است. در مجموع بازه سنی مجاز برای تحصیل در مقاطع مختلف تحصیلی آمریکا به شرح زیر است:
- شرایط سنی تحصیل در مدارس آمریکا معمولا از سن ۴ تا ۶ سالگی شروع میشود و تا حدود ۱۷ تا ۱۸ سالگی ادامه پیدا میکند.
- شرایط سنی تحصیل در کالج های آمریکا محدوده خاصی نیست به صورتی که همه افراد دارای سن 18 سال به بالا میتوانند به کالج پیوسته و تحصیل کنند. ولی با این حال، تعدادی از کالج ها برای رشتههای خاص مثل پزشکی، حقوق، و مهندسی شرایط سنی خاصی را تعیین کردند.
- حداقل سن برای ورود به مقطع کارشناسی ۱۸ سال و حداکثر سن ۲۴ سال تمام می باشد.
- حداقل سن برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد ۲۱ سال سن و حداکثر 32 سال می باشد.
- حداقل سن برای ورود به مقطع دکتری علاوه بر توانمندی و تجربه پربار پژوهشی یا کاری، ۲۴ سال سن و حداکثر 40 سال می باشد.
امکان اقدام برای مقاطع تحصیلات تکمیلی تا سن ۳۵ سالگی وجود خواهد داشت. با این حال، هرچه زودتر کارهای دریافت پذیرش خود را انجام دهید، شانس بالاتری برای تحصیل در آمریکا خواهید داشت.
البته در برخی رشتهها باید فاصله تحصیلی خود را توجیه کنید؛ در صورتی که نمره زبان شما بالا باشد و سابقه کاری مرتبط با رشته داشته باشید، مشکلی از بابت حداکثر سنی نخواهید داشت.
بهترین رشته ها برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا
انتخاب بهترین رشته برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا یک هدف مناسب برای آینده درخشان چه در امریکا و چه در کشوری دیگر می باشد. چرا که تحصیل در این کشور اگر حتی منجر به دریافت اقامت دائم نگردد رزومه بسیار مناسبی برای دریافت اقامت کاری در دیگر کشورهای جهان است.
از بهترین رشته ها برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا می توان به رشتههای بازرگانی و مدیریت، مهندسی، ریاضیات و علوم کامپیوتر، علوم اجتماعی، و پزشکی و زیستشناسی اشاره کرد.
- مدیریت کسبوکار – MBA
- مهندسی – Engineering
- ریاضیات و علوم کامپیوتر – Mathematics and Computer Sciences
- علوم اجتماعی – Social Sciences
- علوم فیزیکی و زیستی – Physical and Life Sciences
طبق آخرین آمار اعلام شده این 5 رشته در حال حاضر بهعنوان بهترین رشته ها برای مهاجرت به آمریکا به شناخته میشوند.
هزینه مهاجرت تحصیلی به آمریکا
هزینه مهاجرت تحصیلی به آمریکا علاوه بر هزینه شهریه و هزینه های زندگی شامل هزینه های مهاجرت مانند ترجمه مدارک، مشاور مهاجرتی، یادگیری زبان، شرکت در آزمون آیلتس و هزینه ویزای تحصیلی و وقت سفارت است.
توجه داشته باشید اگر از ایران برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا اقدام می نماید هزینه ویزای شما کمی بیشتر است چرا که در ایران کنسولگری آمریکا وجود ندارد و برای دریافت ویزا به یکی از کشورهای همسایه مراجعه نمایید.
به طور کلی هزینه تحصیل و مهاجرت تحصیلی به آمریکا در دانشگاههای خصوصی بین 35000 تا 40000 دلار و در دانشگاههای دولتی بین 25000 تا 30000 دلار است. همچنین هزینه تحصیل در کالجهای دولتی نیز 25000 تا 30000 دلار سالیانه متغیر است. این هزینه در کالجهای خصوصی بین 30000 تا 40000 دلار سالیانه است.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت تحصیلی به آمریکا با ما در رویال مهاجر در ارتباط باشید.