شرایط مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی یکی از موضوعاتی است که افراد با شرایط خاص به دنبال آن می باشند. شرایط مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی بیشتر به شرایط کنونی شخص بستگی دارد. در واقع نمی توان گفت که شرایط مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی یک سری شرایط و قوانین ثابت نیست.
شرایط مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی چیست؟
مطابق با کنوانسیون پناهندگان ژنو،افرادی که در کشور خود، به دلیل نژاد، مذهب، عقاید سیاسی، تحت آزار و اذیت قرار میگیرند و امنیت جانی ندارند و در صورت بازگشت به کشور خود خطرات زیادی آنها را تهدید میکند، می توانند به یک کشور عضو کنوانسیون ژنو پناه ببرند.
از مهم ترین شرایط مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی این است که پناهجو اثبات کند در کشور خود به دلیل نژاد، مذهب، ملیت، عضویت در یک گروه اجتماعی خاص، یا نظرات سیاسی با خطر جدی مواجه هستید.
قوانین جدید پناهندگی در آلمان 2024
قوانین مهاجرت به طور کلی در حال تغییرات کوتاه مدت و بلند مدت می باشند. آخرین تغییرات قوانین مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی در سال 2024 به شرح زیر است:
قوانین اخراج پناهنده در آلمان
متاسفانه در سالهای اخیر قوانین اخراج پناهنده ها در آلمان بسیار سختگیرانه تر شده است. به صورتی که مقامات اجازه دارند که بدون اطلاع قبلی افراد را اخراج کرده و در مواردی به جستجوی منازل بپردازند تا هویت فرد را تایید کنند. مدت بازداشت پیش از اخراج نیز از 10 روز به 28 روز افزایش یافته است.
مزایای اجتماعی پناهنده در آلمان
این روزها با قوانین جدید پناهجویان مزایای کمتری دریافت می نمایند. مزایایی از جمله کمک هزینههای نقدی کاهش یافته و پرداخت مزایای اجتماعی که قبلاً پس از 18 ماه اقامت در دسترس بود، اکنون به بعد از 3 سال اقامت در آلمان خواهد بود. از همه مهمتر میزان خدمات هم کاهش یافته و محدود به درمان بیماری و درد حاد، مراقبت های دوران بارداری است.
پردازش درخواست پناهندگی در آلمان
زمان پردازش درخواستهای پناهندگی کاهش یافته، به طوری که درخواستها را از بیش از دو سال به سه تا شش ماه کاسته شده است و علت آن مقابله با افزایش تعداد درخواستها می باشد.
ثبت نام برای پناهندگی در آلمان
ثبت نام برای پناهندگی در آلمان طبق قانون پناهندگی آلمان شامل چندین مرحله است که به شرح زیر هستند:
درخواست و ثبت نام پناهندگی در آلمان
پس از ورود به خاک آلمان باید درخواست پناهندگی ابتدا از طریق تماس با مقامات آلمانی، یعنی مقامات گشت مرزی، پلیس، اداره مهاجرت، یک مرکز ورود (“Ankunftzentrum”) یا یک مرکز پذیرش اولیه (“Erstaufnahmeeinrichtung”) داده شود.
درخواست پناهندگی در آلمان
درخواست پناهندگی از طریق اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان (BAMF) انجام می شود. سپس یک قرار ملاقات برا مصاحبه حضوری برای شما ترتیب داده می شود.دراین مصاحبه از شما در مورد کشور مبدا، شهر، خانواده، مدرسه یا حرفه، مذهب و مسیری که برای رسیدن به آلمان طی کرده اید، سوال می شود.
معاینه دوبلین
قبل از اینکه BAMF شما را به جلسه دعوت کند و در مورد سابقه و دلایل پناه جویی شما پرس و جو کند، بررسی خواهند کرد که آیا روند پناهندگی شما می تواند در آلمان انجام شود یا اینکه باید در یک کشور اروپایی دیگر درخواست پناهندگی بدهید (یا قبلاً درخواست داده اید).
اگر شما، به عنوان مثال: انگشت نگاری شده اید یا به عنوان فردی که در یک کشور اروپایی دیگر مستحق پناهندگی هستید، شناخته شوید، آلمان ممکن است شما را به آنجا بازگرداند، اما فقط در صورت موافقت کشور مربوطه. این ترتیب، مقررات دوبلین III نامیده می شود.
جلسه استماع پناهندگی
پس از تأیید اینکه آلمان واقعاً کشور اروپایی مسئول پرونده پناهندگی شما است، دعوت نامه ای برای جلسه استماع شما ارسال می شود. جلسه دادرسی مهم ترین بخش روند پناهندگی شما است. اغلب باید چندین ماه، گاهی حتی بیش از یک سال، برای دعوت نامه منتظر بمانید.
جواب درخواست پناهندگی
چند ماه پس از جلسه استماع خود، نامه ای از BAMF دریافت خواهید کرد که در آن تصمیم BAMF در مورد درخواست پناهندگی شما را مطلع می کند. گاهی اوقات، تا زمانی که شما از تصمیم مطلع شوید، بیشتر طول می کشد.
بهترین کیس برای پناهندگی در آلمان
منظور از کیس پناهندگی روش و موضوعی است که از بابت آن می توانید حق پناهندگی دریافت نمایید. توجه داشته باشید باید کیس انتخاب شده بر اساس شرایط واقعی با مستندات قابل قبول باید باشد. در غیر این صورت امکان ریجکتی و محکومیت در کشور مبدا وجود دارد.
برای درخواست پناهندگی متقاضی باید اثبات کند که در کشور مبدا جان وی در معرض خطر جدی می باشد. کیس های پناهندگی به طور کلی با موضوعات زیر می باشند :
کیس پناهندگی تبعیض نژادی
مطابق با قوانین کنوانسیون اگر شخصی به دلیل قوم و نژادش در کشورش مورد آزار و تهدید جانی و اذیت باشد و ترس از دست جان داشته باشد ، این فرد می تواند برای پناهندگی آلمان درخواست کند.
کیس پناهندگی مذهبی
مطابق با قوانین کنوانسیون ژنو اگر شخصی به دلایل مذهبی و دینی در کشور خود مورد تهدید جانی باشد می تواند برای نجات خود و خانواده اش درخواست پناهندگی دهد . به طور مثال اگر فردی به دلیل اینکه مسلمان می باشد مورد آزار و اذیت و تهدید خطر جانی در کشورش باشد می تواند برای نجات جانش پناهنده شود.
کیس پناهندگی عضویت در گروه یا فرقه خاص
اگر فردی به دلیل اینکه در گروه یا فرقه ای خاص عضو شده است و یا به واسطه فعالیت های اجتماعی در کشور خودش مورد تهدید جانی واقع شود می تواند بر اساس قوانین کنوانسیون ژنو در کشور دیگری که عضو کنوانسیون ژنو می باشد درخواست پناهندگی دهد.
کیس پناهندگی سیاسی
مطابق با قوانین کنوانسیون ژنو اگر شخصی به گرایشات سیاسی خاصی متمایل باشد و در این حوزه فعالیت کند. اگر به واسطه فعالیت های سیاسی جانش در خطر باشد و مورد تهدید باشد می تواند برای نجات جانش به کشورهای دیگر که پناهجو می پذیرند درخواست پناهندگی کند.
کیس پناهندگی جنگی
مطابق با قوانین کنوانسیون ژنو اشخاصی که کشورشان درگیر جنگ می باشد و جانشان در خطر است می توانند درخواست پناهندگی کنند.
کیس پناهندگی جنسی
شامل افرادی میشود که به دلیل جنسیت در کشور خود، امنیت لازم برای زندگی را ندارند. همچنین برخی گرایشهای جنسی نیز در کشورها مورد قبول دولت و مردم قرار نمیگیرد و شرایط زندگی برای افراد با گرایش جنسی متفاوت سخت میشود.
درخواست پناهندگی از داخل ایران به آلمان
برای درخواست رسمی پناهندگی از داخل ایران به آلمان باید از طریق مرکز پذیرش یا اداره ثبت، یک قرار ملاقات با اداره فدرال دریافت کنید. هر شخصی که به سن قانونی رسیده است می تواند ثبت نام خود را انجام دهد اما این درخواست باید در خاک آلمان انجام شود. در واقع امکان ثبت درخواست پناهندگی آلمان در خارج از کشور آلمان وجود نداشته و افراد جهت درخواست پناهندگی آلمان باید در کشور آلمان حضور پیدا کنند.
برای اطلاعات بیشتر در زمینه مهاجرت به آلمان با ما در رویال مهاجر در ارتباط باشید.