راهنمای کامل مهاجرت تحصیلی به ترکیه

راهنمای کامل تحصیل در ترکیه

راهنمای کامل مهاجرت تحصیلی به ترکیه شامل تمام بایدها و نبایدهایی است که شما قبل آزادانه به مهاجرت تحصیلی باید بدانید. ترکیه کشور دوست و همسایه ایران است که تا حدودی فرهنگی مشابه فرهنگ و رسوم ایران دارد. گاهی مهاجرت بدست آوردن فرصتی است برای داشتن موقعیت بهتر. با آنکه در کشور ما سطح علمی آموزشگاه ها و مدارس بسیار بالا است اما ورود به آنها کمی دشوار است.

در مقابل در کشورهایی همچون ترکیه با سطح کیفی آموزشی مشابه که حتی اعتبار بین المللی دارند، ورود به موسسات آموزش عالی راحت تر می باشد. به طور مثال تحصیل در بهترین رشته‌های تحصیلی ترکیه مانند پزشکی مهندسی، دندانپزشکی، داروسازی و پرستاری با قبولی در آزمون های ورودی ساده تری انجام می شود. ز طرفی با تحصیلی در ترکیه راه ورود به اروپا هموار تر است.

راهنمای کامل مهاجرت تحصیلی به ترکیه ۲۰۲۴

ترکیه کشوری در حال توسعه است که مدارس و دانشگاه های معتبر با شرایط تحصیل مناسب فراهم کرده است. قابل ذکر است که این کشور حامی تحصیل، شرایطی را فراهم کرده که دانش آموزان و دانشجویان نخبه بتوانند به صورت رایگان با بورسیه های مختلف تحصیلی بدون دغدغه مالی به تحصیلی بپردازند.
راهنمای کامل مهاجرت تحصیلی به ترکیه به شما نشان می دهد که شما می توانید به ‌صورت آسان و با هزینه کمتر در بهترین دانشگاه‌های ترکیه تحصیل کنید و حتی از بورسیه‌های متنوع تحصیلی بهره‌مند شوید.

موسسه مهاجرتی رویال مهاجر با سالها سابقه در زمینه امور مهاجرتی تحصیلی به کشورهایی همچون ترکیه سالانه چندین پرونده موفق دارد، که در کوتاه ترین زمان ممکن و با حذف هزینه های اضافی انجام شده است. این مجموعه در نظر دارد تا با راهنمایی شما در مطابق شبا ما در رویال مهاجر همراه شوید راهنمای کامل مهاجرت تحصیلی به ترکیه را به اطلاع شما برسانیم.

مدت زمان تحصیل در ترکیه

مدت زمان تحصیل در ترکیه بستگی به مقطع تحصیلی شما دارد. برخی مقاطع در کشورهای مختلف از نظر زمانبندی متفاوت هستند در ترکیه زمانبندی تحصیل به شکل زیر است:

  • مدت زمان تحصیل در مدارس( مقطع راهنمایی ۴ سال، مقطع دبیرستان۴ سال)
  • مقطع کارشناسی۳ تا ۴ سال
  • مقطع کارشناسی‌ارشد۲ سال
  • مقطع دکترا۳ تا۴ سال

مزایای مهاجرت تحصیلی به ترکیه

  • کیفیت بالای آموزش عالی در ترکیه
  • شانس بورسیه‌ تحصیلی برای دانشجویان بین‌المللی (بورسیه‌ها شامل هزینه‌های تحصیل، هزینه‌های اقامت، بیمه و سفر به ترکیه است.)
  • بدون نیاز به مدرک زبان ترکی
  • امکان تحصیل به زبان انگلیسی و ترکی
  • اعطای مدارک با اعتبار بین المللی
  • امکان تحصیل در دانشگاه‌های با رتبه جهانی
  • دریافت ویزای آسان
  • نزدیک به ایران با فرهنگ و رسوم آشنا
  • هزینه زندگی پایین تر از کشورهای اروپایی

راهنمای کامل تحصیل در ترکیه
راهنمای کامل تحصیل در ترکیه

تحصیل در مدارس دولتی ترکیه

تحصیل در مدارس دولتی ترکیه کاملا رایگان می باشد. مدت زمان تحصیل در مدارس ترکیه مانند ایران ۱۲ سال می باشد. این ۱۲ سال شامل دو دوره ابتدایی و متوسطه است.
آموزش در مدارس دولتی ترکیه به زبان ترکی است و برای ثبت نام دانش آموزان مهاجر تسلط کامل به زبان ترکی اجباری است. دانش آموزان برای تحصیل در مقطع متوسطه می توانند بین دوره های دبیرستان و هنرستان یکی را انتخاب نمایند.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع کارشناسی

اکثر افراد برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه مقطع کارشناسی را انتخاب می کنند. تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه به زبان انگلیسی و ترکی انجام می شود. در ترکیه شعبات برخی دانشگاه‌های جهانی وجود دارد که مدارک آنها مطابق شعبه اصلی و با همان اعتبار است. برای تحصیل در مقطع کارشناسی باید مدرک دیپلم داشته و در یکی از آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه شرکت نمایید. علاوه بر آن باید مدرک زبان انگلیسی نیز داشته باشید.تحصیل در دوره مقطع کارشناسی در ترکیه ۴ سال می باشد.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد

مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد به مدت ۲ سال می باشد. برای ورود به مقطع کارشناسی ارشد حداقل مدرک کارشناسی لازم است که می تواند از ایران اخذ شده باشد و یا در ترکیه کسب کرده باشید. این دوره دو ساله شامل ۴ ترم می باشد. هر سال تحصیلی از ماه اکتبر تا جولای طول می کشد.
روند تدریس در دوره کارشناسی ارشد بر اساس تحصیل برخی واحد های درسی و تحقیق و ارائه پایان نامه تحت نظر استاد راهنما می باشد.

پایان نامه در برخی از رشته های تحصیلی جای خود را به پروژه پایان تحصیل می دهد، مانند رشته های هنری و مهندسی. دانشجویان بین المللی برای تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی باید مسلط باشند و مدرک معتبر زبان آیلتس یا تافل خود را با نمره قابل قبول ارائه دهند.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع دکترا

مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع دکترا کمی با دیگر مقاطع متفاوت است. دوره دکتر اصولا یک دوره پژوهش محور است که تحت نطر اساتید راهنما انجام می شود. برای تحصیل در مقطع دکترا ابتدا باید استاد راهنمای خود را انتخاب نمایید و متقابلا استاد نیز درخواست شما را قبول کند. سپس بر اساس حضور استاد راهنما در دانشگاه برای اخذ پذیرش آن دانشگاه درخواست خود را ارسال نماید.

برای پذیرش و دریافت ویزای تحصیلی ترکیه در مقطع دکترا لازم است که رزومه و پروپوزال خود را برای اساتیدی ارسال کنید که زمینه تحقیقاتی آن ها مشابه شماست. همچنین داشتن سوابق تحصیلی درخشان، تالیف کتاب، مقالات معتبر و … از عوامل موثر در پذیرش دانشجو برای تحصیل دکترا در ترکیه است. به دلیل اینکه دانشگاه های این کشور برنامه مقطع دکترا را به زبان انگلیسی برگزار می کنند، داشتن مدرک زبان آیلتس با نمره حداقل ۶.۵ یا تافل با حداقل نمره ۷۹ مورد نیاز می باشد.

آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه

برای ورود به دانشگاه های ترکیه باید در آزمون های ۷اصی شرکت نمایید. در واقع می توان گفت این آزمون ها جایگزین کنکور های ایرانی است. البته شرکت در این آزمون ها برای افرادی است که قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را داشته و مقیم ترکیه نیستند. از انواع این آزمون ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

آزمون sat ترکیه

این آزمون برای ورود به دانشگاه‌های انگلیسی زبان ترکیه برگزار می‌شود. مفاد امتحانی و مورد سنجش در آزمون sat، زبان انگلیسی، درک مطلب، نگارش و ریاضی است. حداقل نمره قبولی در این آزمون 1300 و افرادی که نمره قبولی بالاتر از این نمره را دارند مجاز به تحصیل در دانشگاه های ترکیه خواهند بود.

آزمون YOS ترکیه

آزمون YOS آزمون ورودی برای دانشگاه های ترکی زبان ترکیه می باشد. مفاد امتحانی و مورد سنجش این ازمون زبان ترکی استانبولی، هوش، هندسه و ریاضی بوده و حداقل نمره قبولی برای بیشتر رشته‌ها 40 از 100 است.
آزمون یوس 80 سوال دارد که شامل 3 بخش ریاضی (حدود 35 سوال)، مبحث هوش (حدود 40 سوال)، مبحث هندسه (حدود 5 سوال) تعداد سوالات ازمون یوس در برخی موارد بیشتر و یا حتی کمتر از 80 سوال میباشد.

مطالب مرتبط: موسسه مهاجرتی در تهران

آزمون تومر ترکیه

در آزمون تومر، سطح زبان ترکی شما به‌عنوان یک دانشجوی خارجی ارزیابی می‌ شود. اين آزمون، مانند گواهینامه‌های زبان انگلیسی تافل (TOEFL) و آیلتس (IELTS) برای تایید سطح زبان ترکی شما می باشد.آزمون تومر 100 سوال دارد و مدت اعتبار آن 2 سال یا نامحدود است. این آزمون و دریافت مدرک آن ۱۰۰ تا ۱۵۰ یورو هزینه دارد.

آزمون آلس ترکیه

این آزمون از دیگر آزمون‌هایی است که در کشور ترکیه برگزار می‌شود که هدف از آن پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا است. این آزمون به زبان ترکی برگزار می‌شود و حداقل نمره قبولی 40 از 100 است.

شرایط ویزای تحصیلی ترکیه

برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه ابتدا باید نامه پذیرش دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نطر را دریافت کنید.

پس از دریافت نامه پدیرش مدارک زیر را باید برای کنسولگری ترکیه ارسال نمایید.

  • گذرنامه دارای اعتبار
  • دو قطعه عکس در سایز پاسپورتی
  • تصویر نامه پذیرش دانشگاه مورد نظر
  • گواهی تمکن مالی دانشجو
  • گواهی عدم سو پیشینه کیفری
  • رسید پرداخت هزینه صدور ویزای تحصیلی ترکیه
  • گواهی پزشکی که سلامت جسمی متقاضی را نشان دهد

پس از ارسال مدارک و بررسی های لازمه مصاحبه ای نسبت به تایید یا عدم تایید صدور ویزای تحصیلی ترکیه توسط کنسولگری انجام می شود.
پس از تایید مصاحبه حداکثر ۳ ماه بعد ویزای شما ارسال می گردد. هزینه این نوع ویزا ۴۸ دلار است.

هزینه مهاجرت تحصیلی به ترکیه

هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه به نسبت دیگر کشورهای مناسب تحصیل ارزان تر است. از طرفی هزینه های تحصیل در دانشگاه هایی که به زبان ترکی تدریس می شوند بسیار کمتر است. دانشگاه هایی که برنامه های تحصیلی خود را به زبان ترکی ارائه می دهند، سالانه مبلغی بین ۲۵۰ تا ۷۵۰ دلار از دانشجو دریافت می کنند، در صورتی که دانشگاه های انگلیسی زبان، شهریه سالانه ای بین ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار دارند.

علاوه بر این هزینه های زندگی دانشجویی نیز هست‌، که شامل هزینه های خانه یا خوابگاه، خورد و خوراک و تفریحات است. البته اکثر دانشگاه‌های ترکیه دارای خوابگاه دانشجویی هستند و هزینه اندکی بابت آن دریافت می کنند. مابقی هزینه ه نیز بستگی به شیوه زندگی شما دارد.
با این حال هزینه زندگی در ترکیه برای یک دانشجو بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار در ماه تخمین زده شده که البته این رقم برای شهرهای بزرگی چون استانبول به ۸۰۰ دلار در ماه نیز می رسد.

مشاوره رایگان تلفنی و ارزیابی شرایط شما:

09120310523        021-28420175

تماس با کارشناسان رویال مهاجر